17:00

Östadkulle SK

Referat: Vedums AIS - Östadkulle SK

Säsongens bästa mot Östadkulle!

Efter en mindre bra insats mot Larv i förra omgången presterade vi på en helt annan nivå i gårdagens match mot topplaget Östadkulle. Fokus låg på att spela ett mycket aggressivare försvarsspel över hela banan och det lyckades vi bra med under nästan hela matchen.

Istället för att som i matcherna mot Larv och inte minst Levene/Skogslund periodvis sakna rätt attityd och spela ängsligt tog vi redan från start ett grepp om händelserna. Östadkulle ville till en början spela upp bollen efter marken och det passade vårt höga försvarsspel alldeles utmärkt. Precis som i tidigare matcher hade vi dock svårt att få till den sista passen som ger de riktigt heta målchanserna, men det skulle bli bättre.

Martin Kempe gjorde sin första match från start och bildade ett vasst anfallspar med Klas Boman. Dessa båda herrar oroade ständigt bortaförsvaret med ett bra samspel, men trots ett flertal bra lägen saknades den 100% målchansen. Vi spelade ett betydligt rakare anfallsspel och fick fast bollen högt upp på motståndarens på ett enklare sätt än tidigare och då är vi tunga att möta.

Bröderna Möller hade hand om varsin flank och de firade stora triumfer i den första halvleken. Kul att få med båda yttermittfältarna i offensiva positioner för att ofta komma till avslut.

Trots ett stort spelövertag slutade den första halvleken mållös, men känslan var att vi borde haft med oss en ledning in i paus. Den andra halvleken startade dock precis som den första med skillnaden att dominansen var än mer påtaglig.

Östadkulle hade en högoktanig målchans i den första halvleken via ett ribbskott, men nu var det vi som skapade de heta lägena. Klas Boman hade två hörnor som slog i överliggaren och därtill hade han några bra intentioner i djupled. Vi etablerade också ett väldigt bra samspel på högersidan där Henrik Krook (för dagen högerback) gång på gång satte upp Daniel Möller med lysande djupledsbollar.

Efter ca 15 min kom så äntligen ledningsmålet. Klas Boman fick en fin boll i djupled och spelade in bollen från vänster där Martin Kempe tryckte in 1-0 vid första stolpen. Ett skolboksexempel på hur fotboll ska spelas!

Vi hade både innan och efter målet totalt närmare 10 kvalificerade målchanser att fullständigt punktera matchen. Robin Lennartsson hade en boll i virket, Klas Boman var ensam med målvakten och Martin Kempe var också nära flera gånger.

På slutet blev det som så många gånger vid en uddamålsledning lite skakigt sista fem minuterna. Vi ramlade lite väl långt tillbaka i planen och Östadkulle vaskade faktiskt fram en riktig bra möjlighet att kvittera, men nicken gick strax över.

Segern var dock synnerligen rättvis och borde i mina ögon ha varit något större. Det här var vår klart bästa insats hittills den här säsongen och förhoppningsvis starten på en bra period framöver. Nu handlar det om att också börja prestera på bortaplan och först och främst lägger vi allt fokus på fredagens match mot Södra Härene.

Samtliga VAIS-spelare stod för en bra insats med extra beröm till Martin Kempe och Daniel Möller. Daniel sprang slut på två olika ytterbackar och var högst delaktig i många av de målchanser vi skapade och Martin visade med besked att han är på väg tillbaka.

Skribent: Marcus Wallin

lör 30 aug 2008, 15:00 Östadkulle SK - Vedums AIS 1 - 1